Голландський соус, голландез "Sauce Hollandaise" 200 гр. Франція
100 ₴
Показати оптові ціни- Немає в наявності
- Оптом і в роздріб
- Код: 127
Голландський соус неймовірно популярний та поширений. І хоча зовні він неабияк нагадує знаменитий соус майонез і якоюсь мірою схожий з ним за складом, смак цих двох соусів дуже різний.
Голландський соус або соус голландез - густий кремовий соус на основі яєць та вершкового масла, з пікантними лимонними нотками. Голландський соус подають до риби, морепродуктів, овочів та страв з яєць. Яйця Бенедикт із голландським соусом вже давно стали класичним варіантом сніданку, який можна скуштувати у будь-якій точці світу. Важко уявити рибу чи овочі, приготовлені на пару, без супроводу голландського соусу.
Одним із найкращих «партнерів» для голландського соусу вважається відварна спаржа. Але й у компанії з капустою, цикорієм та цукіні він теж дуже гарний.
Навіть картопля з ним набуває ніжного незнайомого смаку. Голландський соус гарний і для білого птаха та риби, особливо, якщо вони готуються або подаються з овочами.
Соус подають до відвареної риби, варених овочів для яєць бенедикт. Подавати голландський соус краще одразу після приготування. Якщо такої можливості немає, його можна тримати до подачі в теплоті близько 1 години.
На думку кулінарного оглядача газети The Daily Telegraph Ксанте Клей, найкращий соус для спаржі— голландський, хоча його і винайшли французи.
Незважаючи на назву, він зовсім не має голландського походження. Цей соус винайдений французами, де його називають на свій лад – «Голландез». Цей соус дуже смачний, поживний, має насичений вершковий смак, злегка присмачений спеціями та лимонним соком.
В його основі сирі яєчні жовтки, які спеціально заварюють на водяній лазні, доводячи до певної міри готовності, після чого вводять велику кількість вершкового масла та перемішують до однорідності. І саме завдяки тому, що цей соус такий жирний і поживний, він відмінно доповнює ті страви, де жирності чи соковитості якраз не вистачає.
Під голландським соусом просто чудово запікати овочі (наприклад, цвітну капусту), додавати його до відвареної картоплі замість вершкового масла, використовувати як заправку для макаронів і пасти, а вже з рибою він іде і зовсім чудово. Крім того, він стане у нагоді вам і для приготування неймовірно смачних домашніх бургерів або сендвічів, а ще неодмінно спробуйте подати його до вареників і пельменів. Повірте, вийде надзвичайно смачно!
Виробник: 🇫🇷Франція
Вага: 200 гр.
Основні | |
---|---|
Вага | 200 г |
Об`єм | 200 мл |
Країна виробник | Франція |
Тип | Соус |
Упаковка | Дой-пак |
- Ціна: 100 ₴