Кунжутна паста. Тахіні. Тхіна. 434 гр. Ізраїль
130 ₴
- Немає в наявності
- Код: 138
Кунжутна паста - паста з насіння кунжуту з приємними горіховими нотками та ніжною тягучою консистенцією. Вона багата рослинним білком, кальцієм, залізом і вітамінами, тому набула популярності серед прихильників правильного харчування. Кухарі ж полюбили її набагато раніше за маслянисту текстуру, солодкувато-терпкий смак, яскравий горіховий аромат та тривалий термін зберігання.
Кунжутна паста має багато назв — тахіні, тхіна, сезамова паста — оскільки широко використовується в національних кухнях Близького Сходу, Середземномор'я та Азії. Тхіна – густа жирна паста з меленого кунжутного насіння, її додають як необхідний компонент до багатьох страв, наприклад до фалафеля, до хумусу, крім того, вона є основою для багатьох соусів. До складу тахини входить перемелене насіння кунжуту (100%).
Найпопулярнішою закускою з кунжутної пасти є ізраїльський хумус - суміш нуту та тахіні.
З тахіни легко отримати домашній хумус. Для цього 100 г пасти з'єднують із 1 розтертим зубчиком часнику, 50 г лимонного соку, 2 ст. ложками оливкової олії та 400 г вареного гороху нуту. Всі продукти подрібнюють у блендері та заправляють за смаком сіллю та перцем. Соус гармонійно поєднується з м'ясними та рибними стравами, тушкованими овочами, хлібом та вареними яйцями.
- Ціна: 130 ₴